Nieuwjaarsreceptie met De Hanze op donderdag 6 januari 2022


Beste Hanzelid en partner,

Wij nodigen jullie van harte uit op onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op donderdag 6 januari 2022, om 19 uur.

In deze warrige tijd van wisselende maatregelen en extra bescherming tegen het vervelende virus hebben we besloten om ons gezellig samenzijn te organiseren in de gezonde buitenlucht. Zo kunnen we toch op een leuke manier bijpraten en veilig netwerken.

Het nieuwjaarsevenement gaat door op het (overdekte) terras van UrbanCafé in Bulskampveld te Beernem. Jullie zullen verwend worden met een assortiment lekkere hapjes en drankjes. Perfect om er een onvergetelijke avond van te maken!

De dresscode voor deze gelegenheid is uiteraard geen avondkledij, maar wel gezellig warme winterkledij en wandelschoenen. We stippelden een korte wandeling uit… met een leuke stralende verrassing onderweg ????.

We kijken er alvast naar uit om jullie te mogen verwelkomen! Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen; er zal een Covid Safe Ticket gevraagd worden en de avond zal conform het horecaprotocol verlopen.

Inschrijven is gratis en kan via Peepl.


Belangrijk: mocht je ingeschreven zijn, maar alsnog niet aanwezig kunnen zijn, gelieve dit tegen uiterlijk 3 januari voor de middag door te geven. Latere annulaties of no shows worden helaas volledig aangerekend aan € 50 pp.

Rapport van de activiteit:

‘Het geweten van Vlaanderen’ Yves Desmet van De Morgen - zoals voorzitter Patriek Cattrysse hem noemde – stelde tijdens de ontbijtmeeting van 17 februari 2011 zijn boek voor over de dubbelgesprekken van zeven Vlaamse politici met één van hun inspiratiebronnen. Yves Desmet confronteerde samen met gewezen partijvoorzitter van Agalev en minister van Staat Jos Geysels zeven toppolitici met hun inspiratiebron (allemaal mannen!). De Vlaamse politici Herman Van Rompuy, Jean-Luc Dehaene, Karel De Gucht, Vera Dua, Frank Vandenbroucke, Guy Verhofstadt en Bart De Wever peilden – meestal in de biotoop van hun onderwerp – naar wat hun intellectuele idolen dreef, wat hen bezielde. Yves Desmet pikte er tijdens de ontbijtmeeting uit: 
Jean-Luc Dehaene en futuroloog Alvin TöfflerGuy Verhofstadt en econoom en Nobelprijswinnaar Amartya SenTheodore Dalrymple en Bart De WeverFrank Vandenbroucke en de Franse socioloog Pierre RosanvallonHerman Van Rompuy en de Franse filosoof en oud-minister van Onderwijs Luc Ferry en Karel De Gucht in gesprek met topdiplomaat Robert Cooper. Allemaal boeiende gesprekken waar Yves Desmet toch koos voor dat met Alvin Töffler. Post factumgetuigt het van een fenomenaal inzicht om begin jaren zeventig van de vorige eeuw te spreken over gsm’s en computers e.d. lang voor die er waren en maatschappelijk zo’n diepgaande invloed hadden.  Het boek
Doeners en Denkers - Vlaamse politici en hun inspiratiebronnen geschreven door Yves Desmet en Jos Geysels werd gepubliceerd bij De Bezige Bij