Ontbijt(k)boek op 28 OKTOBER 2021 (gewijzigde datum!) met Peter De Keyzer - Van der Valk Oostkamp


PETER DE KEYZER

Vijf minuten ambitie

Pleidooien voor een beter werkend land

Dit land heeft geen nood aan vijf minuten politiek moed, wel aan vijf minuten ambitie. Tussen 2011 en 2021 schreef econoom Peter De Keyzer een tweewekelijkse column over de meest uiteenlopende onderwerpen voor zakenkrant De Tijd. Over migratie, onderwijs, internationale handel en ongelijkheid. Maar ook over subsidies, het beleid van de ECB, meritocratie en sociale media. Hij schreef de stukken eerst met de blik van hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis en vervolgens als ondernemer en mede-oprichter van strategisch communicatiebureau Growth Inc.

De stukken waren vaak scherp, meestal kritisch, maar ze deelden allemaal dezelfde rode draad. Stuk voor stuk waren het pleidooien voor meer zelfredzaamheid, meer ondernemerschap, meer efficiëntie. Maar vooral: veel meer ambitie. Voor burgers, voor politiek, voor het land en voor Europa. Tien jaar lang hield Peter De Keyzer dit land en haar burgers een spiegel voor en hield hij een gepassioneerd pleidooi voor meer ambitie. Het beste uit die tweehonderd columns wordt nu samengebracht in Vijf minuten ambitie: pleidooien voor een beter werkend land.

Meer over Peter De Keyzer:

‘Op het scherp van de snee en steevast gedreven door ambitie‘

Peter De Keyzer (°1975, ) is een Vlaamse econoom, auteur en opiniemaker.

In 2014 kreeg hij de Prijs voor de Vrijheid van de klassiek-liberale denktank Libera!

De Keyzer liep school aan het OLV-college te Edegem. In 1993 startte hij een masteropleiding Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de Universiteit Antwerpen, in 1998 behaalde hij dit diploma magna cum laude.

Na zijn studies werkte De Keyzer als doctoraat assistent van de professoren André van Poeck en Bruno De Borger aan de faculteit economie van de Universiteit Antwerpen.

Zijn professionele loopbaan begon De Keyzer als asset manager bij de bankgroep KBC, vervolgens stapte hij over naar het Nederlandse ABN AMRO als chief investment advisor. Uiteindelijk belande De Keyzer bij de private bank Degroof Petercam; hij vervulde hier de rol van hoofdeconoom. Na een jaar bij Degroof Petercam vervolgde hij zijn carrière bij BNP Paribas Fortis.

In 2016 stapte De Keyzer zelf in de ondernemerswereld en richtte het strategisch communicatiebureau Growth Inc. op. Growth Inc. focust op communicatieadvies, reputatiemanagement, lobbying en crisismanagement.

Sinds 2019 is Peter De Keyzer gasthoogleraar aan onder meer de Antwerp Management School en het Amsterdam Institure of Finance. Verder zetelt hij in de raad van bestuur van logistieke startup Parcify en ingenieursbureau VYNCKE. De econoom is een bekende opiniemaker in Belgische kranten, weekbladen en sociale media. Hij publiceert een column in de zakenkrant De Tijd. De Keyzer’s columns focussen zich hoofdzakelijk op: demografie, economische groei, eurozone en financiële aangelegenheden.

Deze topper hebben wij te gast bij De Hanze!

Praktisch

Datum: 28/10/2021 08:30 tot 10:00

Deelnameprijs: € 50,00

Plaats: Van der Valk Oostkamp

OPGELET: Leden die kozen voor het all-events forfait: gelieve altijd uw aanwezigheid te bevestigen of tijdig te annuleren als u verhinderd bent.