Vriendendinner met Chris Cardon (Ziphius) op 15 april 2021


Knack 10/02/2021: Het piepjonge Belgische bedrijfje Ziphius Vaccines stort zich met spitstechnologie op de markt van de coronavaccins. Het wil niet minder dan de ideale wereld: een mRNA-vaccin dat 100 procent doeltreffend is en in één dosis kan worden toegediend. Ceo Chris Cardon gelooft heilig dat het kan.

Made in West-Vlaanderen, feb. 2021: Chris Cardon (Ziphius) krijgt grote buitenlandse belangstelling voor zijn West-Vlaams vaccin in wording.

De media staat vol met positieve berichten over Chris Cardon. En deze West-Vlaamse apotheker-ondernemer is te gast bij De Hanze op 15 april!

Chris Cardon had als apotheker het ondernemersbloed in zijn DNA geërfd van zijn vader die een medisch labo opgericht had en leidde, doch die veel te vroeg verongelukt is. 

Eerst richtte Chris Cardon Moos Pharma op dat hij groot maakte met uiteindelijk een succesvolle exit naar Omega Pharma.  Daarna richtte hij Ecuphar op mede door de steun van enkele Westvlaamse ondernemers, alsook in later groei stadium van Marc Coucke, om uiteindelijk op de Londense beurs genoteerd te worden.  Doordat het ondernemersbloed nog niet getalmd was én hij oplossingen zocht voor een familiale ziekte is hij na een private studie bij professoren over een nieuw type van mRNA vaccins ertoe gekomen om een gamechanger te worden op deze markt. Ziphius (een zeldzame dolfijn) was geboren.  Op vandaag heeft Ziphius ontwikkelingen voor maar liefst 16 vaccins die onze geneeskundige aanpak voor heel wat blockbusters naar een hoger niveau kan tillen. Toen de corona pandemie uitbrak werd al vlug ingezien dat deze technologie ook voor dit virus baanbrekend zou zijn. 

Op vandaag wordt dit mRNA corona vaccin slechts voor 8% van de waarde van Ziphius gezien. Dit kan echter vooral een opstap zijn naar verdere naambekendheid en notoriteit in de markt van vaccins.

Je bent van harte welkom om mee te luisteren naar zijn ongetwijfeld zeer boeiend verhaal over een hot en actueel thema!


Korte bio:

Founder Ziphius Vaccines

Next generation vaccines based on our self amplifying RNA technology

 

Animalcare group Plc

Member Board Of Directors Animalcare group Plc

 

ECUPHAR

Founder
With Ecuphar we are ranked number 25 in the world veterinary pharmaceuticals companies. Our product ranges are own Vaccines and Pharmaceuticals.

 

mooss pharma

owner

 

Check ook de podcast van Chris Cardon bij Voka: https://www.voka.be/nieuws/podcast-met-chris-cardon-ziphius-2020-een-jaar-met-enorme-uitdagingen-maar-ook-met-enorme...

 

Afspraak op 15 april bij De Hanze online!

Praktisch

Datum: 15/04/2021 19:00 tot 21:30

Deelnameprijs:

Plaats: België

OPGELET:

Registratie begint op: 30/03/2021

Registratie sluit op: 11/04/2021