Vriendendinner op 16 september 2021 met Marc Adriansens en Tom Hautekiet - Port of Antwerp Bruges / Brexit


Tom Hautekiet, CEO Port of Zeebrugge, licht het belang van de fusie voor de haven toe,

Marc Adriansens, Voorzitter APZI-VOKA, bekijkt de fusie vanuit de privésector.

De haven van Zeebrugge is een maritiem kruispunt en een logistiek platform waar jaarlijks meer dan 47 miljoen ton lading wordt behandeld. De kusthaven is de grootste autohaven ter wereld, een prominente roll-on/roll-off haven en een draaischijf voor containerladingen. Dankzij de ideale ligging aan de Noordzee en het grote aanbod intercontinentale en Europese verbindingen is Zeebrugge ook een hotspot voor distributiecentra. De haven is in al haar facetten verbonden met de stad Brugge en is een trekker voor de economie van de Noordwest-Vlaamse regio.

Een haven is continu in beweging. Door in te zetten op diversiteit bewaart Zeebrugge haar slagkracht, zelf wanneer uitdagingen zoals Brexit of Covid-19 zich stellen. De Brexit is voor de haven van Zeebrugge -met haar historische verbinding met het Verenigd Koninkrijk- een opportuniteit. Brexit biedt ons de kans om te excelleren terwijl andere havens zich meer moeten aanpassen.

Een haven moet voorop blijven en mee evolueren met de globale uitdagingen. De aangekondigde fusie met het havenbedrijf Antwerpen is in dat opzicht een unieke kans en een win-win. Als Port of Antwerp-Bruges worden we een wereldhaven door onze sterktes te bundelen. We zullen elkaar vinden in de energietransitie en samen nadenken over manieren om onze haven verder te ontwikkelen.

Over dit en nog veel meer spreken Tom Hautekiet en Marc Adriansens op 16 september 2021 op het Vriendendinner van De Hanze.

Praktisch

Datum: 16/09/2021 19:00 tot 22:30

Deelnameprijs: € 50,00

Plaats: Crowne Plaza Brugge

OPGELET: Inschrijven via Peepl. Voor niet-leden: info@dehanze.be