Vriendendinner op 2 september 2021 met Theo De Beir


Theo DE BEIR

Advocaat & managing partner DE BEIR LAW+MEDIATION

Voorzitter FEDERALE BEMIDDELINGSCOMMISSIE

 

“Onderhandelen en bemiddelen als het kan, procederen als het moet.”

Deze insteek hanteert hij steevast. Theo leidt een meertalig advocatenkantoor in Brussel, dat zich toelegt op commerciële zaken. Doorheen zijn praktijk heeft hij ruime ervaring opgebouwd in zowel het voeren van procedures voor rechtbanken als het beslechten van geschillen door middel van een onderhandeling of door op te treden als bemiddelaar.

 

Theo is CEDR-erkend onderhandelaar (London), FBC-erkend bemiddelaar in sociale, burgerlijke en handelszaken, en perfectioneerde zich in onderhandelen en bemiddelen aan de Harvard Law School (Boston). Sinds 2020 is hij voorzitter van de Federale Bemiddelingscommissie (FBC).  Als erkend bemiddelaar wordt hij vaak aangesteld door hoven en rechtbanken om op te treden in complexe commerciële conflicten, bij ingewikkelde familiale bedrijfsoverdrachten, distributieovereenkomsten, bouwconflicten, …. Daarnaast is hij eveneens een aanspreekpunt voor bedrijven en particulieren bij buitengerechtelijke bemiddelingen.

 

Theo is praktijklector KU Leuven (KUL) faculteit Rechtsgeleerdheid, praktijkdocent Universiteit Antwerpen (UA) faculteit Rechtsgeleerdheid, docent opleiding Familieadviseur Ehsal Management School (EMS), en docent/gastspreker aangaande bemiddeling & onderhandeling bij verschillende instanties en organisaties.

Voorzitter, bezieler en hoofddocent Theo staat aan de wieg van een krachtig opleidingsinstituut inzake onderhandelen en bemiddelen: NEW DEAL ACADEMY.

Dit instituut biedt hoogkwalitatieve masterclasses aan inzake professioneel onderhandelen, alsook de basisopleiding ‘erkend bemiddelaar’ gevolgd door specialisatieopleidingen (burgerlijke en handelszaken, sociale zaken, familiezaken), en permanente vormingen. New Deal Academy voorziet eveneens in opleidingen op maat en in-company opleidingen.

 

Zijn jarenlange ervaring heeft hem geleerd dat er moet afgestapt worden van het ‘ouderwets onderhandelen, met slechte of geen resultaten tot gevolg. Tijd voor gestructureerd onderhandelen, op een krachtige, empathische en professionele manier met respect voor de onderhandelingspartner. Dit resulteerde afgelopen coronajaar in een boek waarin je alles leert over hoe je efficiënt en doordacht een overeenkomst bereikt of een conflict oplost. Bovendien is deze handige gids doorspekt met praktijkvoorbeelden. ‘De Kracht van Onderhandelen’ (Theo De Beir, december 2020, uitg. Borgerhoff & Lamberights) is een échte aanrader.

Praktisch

Datum: 02/09/2021 19:00 tot 22:30

Deelnameprijs: € 50,00

Plaats: België

OPGELET: Inschrijven via Peepl. Voor niet-leden: info@dehanze.be