Vriendendinner op 4 februari 2021 met Jeroen Vanacker


Vriendendiner met gastspreker Jeroen Vanacker: kunst voor iedereen?

Het Concertgebouw Brugge is een internationaal muziek- en podiumkunstencentrum. Sinds 2017 is het één van de Kunstinstellingen van de Vlaamse Overheid. Met stevige wortels in de stad Brugge wist het Concertgebouw zich sinds de opening in 2002 in de harten van velen te sluiten: de ‘terracotta ufo’ werd een love mark voor een geografisch uitdijend publiek.

Jeroen Vanacker komt ons spreken over hoe het Concertgebouw met zijn artistiek programma te midden de maatschappij staat en met abstracte kunstdisciplines als muziek en dans verhalen vertelt die er vandaag toe doen. Jeroen Vanacker is sinds 2008 de artistiek directeur en startte in zijn eerste seizoen meteen met storytelling: een seizoensthema dat refereert aan maatschappelijke thema’s en heel wat festivals die uitnodigen tot verdieping. Hoe kan muziek die eeuwen van ons verwijderd is in een actueel relevante context worden gepresenteerd? Hoe verbinden we kunst met de ‘buitenwereld’? Hoe realiseer je de ambitie om ‘iedereen’ te bereiken? Welke rollen kan kunst in het leven van mensen spelen?

Creativiteit is de core business van kunstenaars maar ook de cultuurprofessionals zetten deze vaardigheid in om in te spelen op de steeds wijzigende omstandigheden. Jeroen vertelt een persoonlijk verhaal, over kippenvel en kosmische ervaringen bij kunst, over een gevoeligheid voor de wereld, over drempels en doelgroepen, over tradities en out-of-the-box ervaringen en hoe we onszelf moeten blijven heruitvinden.


Laat je verder inspireren op donderdagavond 4 februari 2021.


Praktisch

Datum: 04/02/2021 19:00 tot 22:30

Deelnameprijs: € 50,00

Plaats: België

OPGELET: Leden die kozen voor het all-events forfait: gelieve altijd uw aanwezigheid te bevestigen of tijdig te annuleren als u verhinderd bent.