Culturele activiteit op 18 december 2021 - VERBEKE FOUNDATION


‘Ons museum wil geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.’

De Verbeke Foundation toont kunstwerken uit eigen collectie en organiseert tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Elk jaar vinden twee grote groepstentoonstellingen plaats: één opent in de zomer, de andere in de winter.
Collages en assemblages worden in een aparte ruimte geëxposeerd.

Gedurende het hele jaar werken we aan kleine en grote projecten, waardoor de tentoonstellingen altijd in beweging zijn en er bij elk bezoek iets nieuws te zien is.

Wij werken terwijl u kijkt, dus het kan ook regelmatig gebeuren dat u daardoor een blik achter de schermen krijgt.
Bovendien verblijven er regelmatig kunstenaars in residentie waardoor u als bezoeker getuige kunt zijn van werk in wording.

Begin 2015 zijn we begonnen met de uitgave van een reeks kunstenaarsmonografieën van zowel gevestigde kunstenaars als van nieuw talent. Jaarlijks wordt deze reeks verder uitgebreid.Geschiedenis

In het begin van de jaren 1990 begonnen Geert en Carla Verbeke-Lens kunst te verzamelen. Na een initiële interesse voor abstracte schilderkunst werd de collectie geheroriënteerd naar collages en assemblages van hoofdzakelijk Belgische kunstenaars. De afgelopen jaren werd de verzameling verder uitgebreid naar hedendaagse kunst en naar bio-art.

Praktisch

Datum: 18/12/2021 10:00 tot 15:00

Deelnameprijs: € 50,00

Plaats: Westakker,
WestakkerKemzeke - WestakkerKemzeke9190,
WestakkerKemzeke9190België

OPGELET: Inschrijven via Peepl. Voor niet-leden: info@dehanze.be