De Hanze - International Club of Flanders is een businessclub met als doel ondernemende personen uit Vlaanderen samen te brengen. De Hanze is a-politiek en niet gebonden aan één of andere levensbeschouwing. Managers, politici en ambtenaren kunnen hun ideeën vormen, toetsen of bijstellen door een open confrontatie van gedachten en overtuigingen.

De Hanze is gevestigd in hotel Crowne Plaza in het hart van Brugge.

De Hanze werd opgericht in 1978 door enkele bedrijfsleiders uit de Brugse regio en verwijst naar het netwerk van handelssteden waarin Brugge ooit een sleutelrol speelde.

De club wordt geleid door een Raad van Bestuur en een Dagelijks Bestuur. De voorzitter kan rekenen op een assistente, Carine Van Hevel, om de dagelijkse werking van de club in goede banen te leiden.

De Hanze wil in de eerste plaats een ontmoetingsplaats zijn, zakenrelaties stimuleren en uiteenlopende economische, sociale en internationale doelstellingen behartigen. De club telt ongeveer 230 leden.

De International Club of Flanders maakt deel uit van een internationaal netwerk van geaffilieerde clubs van World Trade Centers Association. Een lid van de club die een zakenreis in het buitenland maakt, kan in heel wat landen rekenen op een zusterorganisatie om de overnachtingen te regelen en/of contacten te leggen met plaatselijke leden.

De Hanze organiseert twee activiteiten per maand, zowel ochtend- als avondactiviteiten.

Vier maal per jaar wordt een auteur uitgenodigd om zijn of haar boek voor te stellen op een ontbijtk(b)oek van 8 tot 10 uur.

Op de avondactiviteiten worden vooraanstaande sprekers uitgenodigd met een economische, socio-culturele of politieke achtergrond.

Jaarlijks worden er twee bedrijfsbezoeken georganiseerd en op het einde van het jaar is er een culturele activiteit. De Hanze organiseert ook op regelmatige basis een reis voor haar leden.

Ik zie u graag terug op één van onze activiteiten,

Wim Henneman
Voorzitter