ICF Gent - Clubavond - Gastspreker Ambassadeur van Portugal - 6 februari 2018

Op dinsdag 6 februari ontvangen we een spreker van formaat! Ambassadeur van Portugal Antonio Vasco Alves Machado vertelt ons over zijn Portugal. Recent nog beschouwd als het lelijk eendje in de Europese economische vijver, heeft het zich in alle stilte getransformeerd tot een fiere Europese zwaan. Leer meer over de stijgende koopkracht, de toenemende export en de groei van het toerisme, terwijl staatstekorten onder controle blijven.

Heeft u of iemand van uw bedrijf een vraag voor de Ambassadeur of voor Maria Manuel Branco, AICEP Directeur/Economisch & Commercieel Adviseur, dan zullen zij deze met veel plezier beantwoorden.

Portugal werd in 1986 lid van de EEG, de latere Europese Unie. De bedrijven hadden nu toegang tot een grotere markt en dit zorgde voor een groei in de Portugese economie. In 1995 startte Portugal met het uitvoeren van de regels ondertekend bij de Verdragen van Schengen.Vier jaar later in 1999 was Portugal één van de oprichters van de eurozone en voerde mee in 2002 de euro in.

In 2004 werd toenmalig eerste minister José Manuel Barroso genomineerd als voorzitter van de Europese Commissie. Na 2000 ging het echter slechter met de Portugese economie en in 2011 heeft Portugal een lening aangevraagd om het land te stabiliseren.

Inschrijven kan hier http://www.clubofflanders.com/dinsdag-6-februari-portugal-lelijke-eendje-wordt-europese-zwaan

Wij kijken er naar uit u talrijk te mogen ontmoeten!

Dominique Santens Geert Gysel

Voorzitter ICF Directeur ICF

Opgemaakt op: 01.02.2018
« Alle nieuws