Bedrijfsbezoek - ICO Zeebrugge

ICO: één van de belangrijkste transportbedrijven op wereldniveau!
 
De Hanze krijgt de unieke kans om één van de grootste spelers in de Zeebrugse haven beter te leren kennen dankzij het bedrijfsbezoek aan het nieuwe gate-gebouw van ICO, een architecturale parel in het havengebied.

ICO (International Car Operators) is gespecialiseerd in de behandeling en opslag van roll-on/roll-off cargo. De firma getuigt van een grote veelzijdigheid, want naast het laden en lossen van nieuwe auto’s, constructiemateriaal en heavy lifts bieden ze ook tal van nevenactiviteiten aan. Hierbij denken we aan vehicle processing, scheepsagentuur, douanedeclaratie en expeditie.

Als dochteronderneming van Nippon Yusen Kaisha (NYK) is ICO actief via de twee Belgische terminals, Zeebrugge en Antwerpen/ Kallo met jaarlijks meer dan twee miljoen wagens. ICO is een bedrijf met een sterke groei en sloot vorig jaar een concessie-overeenkomst voor de uitbating van een bijkomend terrein van 54 hectare langsheen de Bastenakenterminal. Deze laatste terminal wordt verder uitgebouwd tot een oppervlakte van 200 hectare (2.000.000 m²!) met verlengde kaai, een totaal van 16 ligplaatsen.

In het kader van deze groei en vooruitblikkend op toekomstige ontwikkelingen besloot ICO een nieuw gategebouw op te richten binnen de haven van Zeebrugge, feestelijk geopend op 12 september 2018.  De bedoeling was van bij het begin dat dit de architecturale blikvanger van de A11 zou worden en het combineert verschillende functies: enerzijds zijn er kantoorgebouwen en anderzijds wordt hier de controle op inkomende vrachten verricht. Deze activiteiten worden georganiseerd in twee volumes, die loodrecht op elkaar zijn gelegd. Met deze markante vormgeving springt het gebouw inderdaad onmiddellijk in het oog.

ICO is bijzonder trots dat in de onmiddellijke omgeving van het nieuwe gebouw het paviljoen van de Japanse kunstenaar Toyo Ito werd opgericht, wat de nauwe link tussen Brugge en ICO’s Japanse aandeelhouders symboliseert.

Het bedrijfsbezoek in de vorm van de bezichtiging van de nieuwe gebouwen en een toelichting omtrent de activiteiten van ICO gaat door op 7 maart 2019. Een unieke kans om de rol van dit bedrijf in onze Zeebrugse haven beter te leren kennen!

Benieuwd? Direct inschrijven is de boodschap want de inschrijvingen zijn beperkt tot 50 deelnemers!

Praktisch

Datum:
07-03-19 19:00 tot 22:30
 
19:00
Deelnameprijs
€ 0
 
Bij 'no show' wordt een fee aangerekend van 30 €.
Plaats:
ICO - Margareta van Oostenrijkstraat 1 - 8380 Zeebrugge


OPGELET: Leden die kozen voor het all-events forfait : gelieve altijd uw aanwezigheid te bevestigen of tijdig te annuleren als u verhinderd bent !


Registreren voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk!